Consultancy

Consultancy.jpg

Wilt u weten wat de kwaliteit van uw debiteurenmanagement is en hoe u deze kunt verbeteren? Onze consultants staan klaar om dit te analyseren en u te voorzien van advies om zo uw debiteurenmanagement te optimaliseren.

Het organiseren van het debiteurenmanagement binnen een bedrijf kan een lastig proces zijn. Het scheppen van duidelijkheid en structuur, zowel richting klanten als richting de medewerkers en diens management, wordt vaak onderschat. Hoewel het uitbesteden van het debiteurenbeheer in veel gevallen een optie is welke overwogen dient te worden, zijn er benoembare situaties waarin het intern optimaliseren de voorkeur geniet. Bij dit soort vraagstukken zijn onze consultants u graag van dienst.

Kennis
Met ruime ervaring en kennis welke veel klanten al eerder heeft geholpen, kan CMC uw bedrijf helpen om het verschil te maken tussen een middelmatig ontworpen debiteurenproces en een goedwerkende oplossingen.

De juiste kijk op uw bedrijf
Om uw debiteurenmanagement te verbeteren start CMC met het uitvoeren van een nulmeting door het huidige debiteurenbeheer en de bijbehorende processen in uw organisatie te observeren. Door de actuele en voorkeurssituatie te bespreken met uw operationele medewerkers en het management, zorgen wij ervoor dat we de juiste kijk hebben op uw bedrijf en de doelstellingen die u wilt bereiken. Deze doelstellingen zullen door onze consultant worden vertaald naar een strategisch en implementeerbaar advies, wat u van uw huidige situatie naar de gewenste situatie zal begeleiden.

Verbetering van het totale proces
Wij zullen werken aan het ontwikkelen van oplossingen die uw voorkeurssituatie zullen aanvullen. Het doel is om het totale proces van debiteurenbeheer binnen uw organisatie te verbeteren en daarbij uw operationele kosten te verminderen, uw cashflow te verbeteren en uw interne en uw externe klanttevredenheid te verhogen. Indien gewenst kunnen wij u uiteraard helpen deze maatregelen te implementeren, zodat u er zeker van bent dat alles is zoals het zou moeten zijn.

Wij gaan graag met u in gesprek om uw situatie door te nemen.